1.

9.4

2.

9.3

3.

9.1

4.

8.8

5.

8.6

9 mooie wandelroutes in Zeeland

wandelroutes zeeland

In Zeeland is er geen gebrek aan mooie wandelroutes. Zo kun je lekker uitwaaien door de duinen, maar zijn er ook voldoende verschillende wandelroutes door pittoreske dorpen die wij kunnen aanraden. Voor dit artikel gingen wij op zoek naar de mooiste wandelroutes in Zeeland en wij zijn tot de conclusie gekomen dat de onderstaande negen wandelroutes tot de mooiste van Zeeland behoren. Wij vonden het belangrijk dat er voor ieder wat wils tussen zit. Dus of je nu op pad wilt met de kinderen, wilt genieten van de natuur of wilt wandelen langs mooie havens, in de onderstaande lijst kom je het allemaal tegen. 

Mooiste wandelroutes in Zeeland

Er zijn talloze mooie wandelroutes in Zeeland waaruit je kunt kiezen en helaas konden wij ze hieronder niet allemaal een vermelding geven. De negen wandelroutes hieronder zijn volgens ons een echte must voor de wandelaars in Zeeland. 

Wandelroute Plompe Toren

We beginnen met de wandelroute Plompe Toren. Dit is een relatief korte wandelroute op het eiland Schouwen-Duiveland. Het eiland is gelegen in het noorden van Zeeland en biedt ontzettend veel wandelmogelijkheden. Op het eiland ben je namelijk omringd door water en een mooi strand. Verder kom je op Schouwen-Duiveland meerdere diersoorten tegen, waaronder veel vogelsoorten. Ook is het beklimmen van de meer dan 20 meter hoge toren de moeite waard. Bovenaan de toren heb je namelijk een prachtig uitzicht over het eiland. Kortom, genoeg redenen voor ons om het op te nemen in een lijst met de mooiste wandelroutes in Zeeland.

De wandelroute Walcheren van ANWB

De volgende wandelroute die wij noemenswaardig vinden is de wandelroute Walcheren van de ANWB. Deze route is ongeveer 10 kilometer lang en neemt ongeveer 2,5 uur in beslag. Door deze route te wandelen kom je van allerlei mooie bezienswaardigheden tegen. Zo kun je het Fort Remmekens bewonderen, wat het oudste zeefort van West-Europa is, wandel je langs een haven, de duinen, diverse monumenten en nog veel meer. Mocht je meer over deze route willen weten, dan raden we je aan om de website van de ANWB te bezoeken. Hier staat alles over de route uitgebreid vermeld.

De duinen van Renesse

Dat we de duinen van Renesse een vermelding geven in een lijst met de mooiste wandelroutes van Zeeland zal hoogstwaarschijnlijk niet als een verrassing komen. Bij de populaire badplaats vind je een mooi en lang strand dat ideaal geschikt is voor wandelaars. De wandelroute door de duinen van Renesse is ongeveer 12 kilometer lang en biedt een prachtig uitzicht over de omgeving. Een aanrader is om je verrekijker en camera mee te nemen, want er is voldoende te zien en te fotograferen. Denk hierbij aan het spotten van de zeehonden. Verder kun je na het wandelen bij een van de vele horecagelegenheden genieten van een verfrissend drankje of een lekkere lunch of diner.

Wandelroute Oosterschelde 

De volgende wandelroute in Zeeland die wij willen delen is de wandelroute Oosterschelde. Dit is een relatief korte wandelroute van 3,9 kilometer en brengt je door het vissersdorp Yerseke en langs het water van de Oosterschelde. Tijdens de wandeling zul je meer te weten komen over onder andere mosselen en oesters. Zo zul je onder andere langs het havenhoofd in Yerseke (de bronzen mosselman) en de historische oesterputten wandelen. In zulke oesterputten worden oesters gekweekt. Verder kom je tijdens de route meerdere restaurants tegen, waar je kunt kiezen voor een lekkere lunch of een verfrissend drankje. Deze wandelroute kwamen we tegen op de website van Zeeland.com. Mocht je meer willen weten over deze route, dan kun je dat daar vinden.

Groene Wissel Domburg

Ben je op zoek naar een mooie wandelroute in Zeeland waar je wel een tijdje zoet mee bent? Dan kunnen wij de route Groene Wissel Domburg aanraden. De wandelroute is ongeveer 18 kilometer lang en wij beschouwen het als een van de mooiste wandelroutes van de provincie Zeeland. De startplaats is de bushalte Markt in Domburg en het brengt je langs ontzettend veel mooie plekken. Hierbij moet je onder andere denken aan het akkerlandschap, kreekjes, het kasteel Westhove en het Landgoed Hoogduin. Via het strand zul je uiteindelijk weer terugwandelen naar het centrum. Mocht je meer willen weten over deze wandelroute, dan adviseren we je om de pagina Groene Wissel Domburg op Wandelzoekpagina.nl te bezoeken. Hier kun je de route op verschillende manieren downloaden. Ook kun je lezen wat andere wandelaars van de route vonden.

Wandelen door Hulst

Op de website Zeeland.com kom je verschillende wandelroutes tegen. Zo hadden wij eerder al de Wandelroute Oosterschelde uitgelicht, maar ook de “Wandelen door vestingstad Hulst” willen wij met onze lezers delen. Hulst is een vestingstad met een bijzonder verhaal. De wandeling is ongeveer 3 kilometer lang en tijdens deze korte wandeling kom je veel te weten over de stad. Aan de hand van meerdere monumenten, kunstwerken en andere bezienswaardigheden zul je veel leren over de geschiedenis van de stad. Daarnaast kun je de wandeling even onderbreken door een lekker drankje te nuttigen bij de vele horecagelegenheden. Lees meer over de wandelroute door Hulst op de website van Zeeland

Wandelroute door Veere

De volgende noemenswaardige wandelroute in Zeeland is de wandelroute door Veere. De route is zo’n 3,3 kilometer of 3,5 kilometer lang en brengt je langs de hoogtepunten van de stad en de natuur in de omgeving. Veere heeft namelijk een rijke geschiedenis en aan de hand van bijzondere en mooie panden en straten zul je hier meer over te weten komen. Je zult onder andere langs de oudste herberg van Nederland wandelen, namelijk de Campveerse Toren. Een leuk feitje is dat Willem van Oranje hier regelmatig kwam dineren. Verder zul je de sporen van de Schotten ontdekken en kun je het Veerse Musea een bezoekje brengen. Kortom, genoeg te zien en te beleven tijdens de wandelroute door Veere. Op Zeeland.com kun je meer lezen over de wandelroute

Familiepad Walcheren 

Aan het begin van onze lijst met de mooiste wandelroutes in Zeeland kwam je al een wandelroute door Walcheren tegen. Echter, dit is niet de meest geschikte route voor kinderen. Het Familiepad Walcheren is dat wel. Ook is dit geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een rolstoelvriendelijke wandelroute in Nederland. De route is met 2,2 kilometer niet al te lang, wat het dus geschikt maakt voor kinderen. Toch zul je voldoende moois te zien krijgen. Zo wandel je onder andere langs de Zeeuwse kust en kom je onderweg voldoende bankjes tegen, waar je een pauze kunt nemen en van de prachtige omgeving kunt genieten. 

Het startpunt van deze wandeling is op de parkeerplaats bij Kasteel Westhove. Belangrijk om te weten is dat het hier in de weekenden en op vakantiedagen behoorlijk druk kan zijn en het vinden van een parkeerplaats soms behoorlijk lastig is.

De fruitwandelroute

De laatste mooie wandelroute in Zeeland die wij het vermelden waard vinden is de fruitwandelroute. Ook deze wandelroute is afkomstig van de website Zeeland.com. Het is wel belangrijk dat je goede wandelschoenen mee neemt, want met een afstand van 17 kilometer ben je behoorlijk lang onderweg. Je zult door Zuid-Beveland wandelen, wat na de Betuwe het grootste fruitteeltgebied van Nederland is. Handig om te weten is dat deze route vooral in de lente als één van de mooiste routes van Zeeland geldt. In deze periode staan de bomen namelijk in bloei. Verder is het een aanrader om binnen te stappen in het Fruitteeltmuseum in Kapelle. Je zult hier te zien krijgen hoe de Zeeuwse fruitteelt zich ontwikkeld. Ook kom je meer te weten over de verschillende fruitrassen in dit museum en beschikt het museum over een gezellig museumcafé. In dit café kun je lekkere producten uit de streek kopen. 

Mocht je meer willen weten over deze wandeling, dan verwijzen we je graag door naar de website Zeeland.com.

Conclusie: mooiste wandelroutes in Zeeland

Zoals je in de bovenstaande lijst hebt kunnen lezen is er voldoende keuze als het aankomt op mooie wandelroutes in Zeeland. Dit zijn slechts een aantal van de vele mooie wandelroutes die de provincie te bieden heeft. Wij konden ze hier helaas niet allemaal vermelden. Toch zijn we van mening dat de negen routes die je in dit artikel tegen bent gekomen één voor één de moeite waard zijn en een echte must zijn voor wandelaars in de provincie Zeeland. 

Gerelateerde blogs