1.

9.4

2.

9.3

3.

9.1

4.

8.8

5.

8.6

Top 9 leukste rondvaarten in Nederland

leukste rondvaarten in nederland

Ben je op zoek naar een leuke manier om een stad of gebied te verkennen? Een echte aanrader is om dat vanaf het water te doen. In veel steden in Nederland worden er verschillende rondvaarten aangeboden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan onze hoofdstad. In Amsterdam kun je vanaf het water de mooiste bruggen, grachtenpanden en andere bezienswaardigheden bewonderen. En dat Amsterdam niet de enige stad is waar je dat kunt doen, blijkt wel uit onze lijst met de negen leukste rondvaarten in Nederland. Deze lijst bestaat uit zowel steden als natuurgebieden verspreid over heel Nederland. Dus mocht je op zoek zijn naar een leuk daguitje, dan adviseren we je om de onderstaande lijst door te nemen.

Waar kun je een rondvaart boeken?

Er zijn veel aanbieders te vinden die rondvaarten organiseren. Simpelweg door bijvoorbeeld op “rondvaart Amsterdam” te zoeken, zul je zien dat je kunt kiezen uit verschillende mogelijkheden. Vaak kun je een kaartje kopen op de website van de aanbieder of op de locatie zelf. Echter, door dit te doen ben je niet altijd het voordeligst uit. Er bestaan namelijk veel websites waar je uitjes met korting kunt aanschaffen en ook voor rondvaarten kun je daar speciale aanbiedingen vinden.

Websites voor het vinden van rondvaarten met kortingen die wij aan onze lezers willen aanraden zijn Doenkado, Leukstetickets en Uitjekrant.

Bekijk het aanbod van Doenkado

Ontdek de aanbiedingen op Leukstetickets

Profiteer van korting bij Lovers Rondvaarten

Ontvang korting op je rondvaart door Amsterdam

De mooiste 9 rondvaarten in Nederland

Nu je weet waar je rondvaarten in Nederland met korting kunt bestellen, zijn wij aangekomen op het punt waar wij de leukste rondvaarten in Nederland zullen prijsgeven. De rondvaarten hieronder brengen je langs de mooiste plekjes van Amsterdam, Haarlem, Groningen en andere steden. Echter, daarnaast zitten er ook enkele rondvaarten tussen die jou langs mooie natuurgebieden zal brengen. Kortom, er is dus voor ieder wat wils.

Rondvaart door Amsterdam

We beginnen onze lijst met de leukste rondvaarten van Nederland, gelijk met de populairste. Een rondvaart door de hoofdstad is niet alleen voor buitenlandse toeristen een goed idee, want menig Nederlanders kunnen op deze manier plekken ontdekken die ze nooit eerder hebben gezien of anders niet snel zullen ontdekken. Het is daarom niet vreemd dat er talloze aanbieders zijn die zo’n rondvaart organiseren. En deze rondvaarten kunnen nogal verschillen. Zo kun je zowel overdag als ‘s avonds een rondvaart maken, zijn er vaartochten die zich op een specifiek onderwerp focussen en zijn er nog andere manieren hoe de aanbieders zich van elkaar onderscheiden. Zo zie ik bijvoorbeeld regelmatig de ‘smokeboat’ door de grachten varen. Dit is een cannabisvriendelijke boottocht. Er is dus voldoende keuze als je een vaartocht door de hoofdstad wilt maken.

Rondvaart door Middelburg 

Een andere rondvaart die wij kunnen aanraden is een rondvaart door Middelburg. Zelf kunnen wij het bedrijf Rondvaart Middelburg aanraden. Dit bedrijf organiseert al sinds 1994 vaartochten door de stad. Op hun website kun je alle belangrijke informatie vinden. Hier staat onder andere vermeld dat je in ongeveer drie kwartier de belangrijkste monumentale panden van Middelburg te zien krijgt. Zo zul je onder andere de 14e-eeuwse kerk Lange Jan, de lage bruggetjes en het smalste huis van twee meter breed te zien krijgen. Verder vertelt de gids gedurende de rondvaart interessante informatie over de bezienswaardigheden en de stad Middelburg zelf.  

Amersfoort vanaf het water

Amersfoort is een andere plaats in Nederland die je vanaf het water kunt bewonderen. Er zijn verschillende aanbieders waar je terecht kunt voor een vaartocht door de stad. Tijdens deze tochten zul je verschillende belangrijke hoogtepunten van de stad te zien krijgen. Zo beschikt Amersfoort onder andere over mooie smalle grachten, de Koppelpoort en Het Huis met de Paarse Ruitjes. Daarnaast kun je ook voor een rondvaart kiezen waar je veel van de natuur te zien krijgt die de stad en de omgeving te bieden heeft. Dit is een goede manier om de bijzondere en prachtige gebouwen van Amersfoort af te wisselen met de mooie natuur. De stad heeft veel moois te bieden, dus ook een rondvaart door Amersfoort is een echte aanrader.   

Vaartocht door Biesbosch

Voor de natuurliefhebbers is een vaartocht door Biesbosch een echte must. Tijdens de rondvaart zul je gaan genieten van de mooiste plekjes die het natuurgebied te bieden heeft. Ook zul je verschillende dieren vanaf het water kunnen bewonderen en zullen de tour guides gedurende de tocht hun kennis maar al te graag met jou en de rest willen delen. Verder is het handig om te weten dat de rondvaartboten zijn verwarmd en uitgerust met een toilet, bar en geluidsinstallatie. Dus voor wie op zoek is naar een rondvaart door de natuur, is dit volgens ons de beste keuze.

Rondvaart door Groningen

Een andere rondvaart die wij als één van de leukste rondvaarten in Nederland beschouwen, is die door de stad Groningen. Groningen is een stad dat ontzettend veel te bieden heeft en een goede manier om dit te ontdekken is vanaf het water. Tegenover het hoofdstation worden regelmatig rondvaarten door de stad georganiseerd. Tijdens de tocht zal je meer te weten komen over de geschiedenis van de stad en ook zul je talloze historische gebouwen kunnen bekijken. Daarnaast kun je bij verschillende rederijen genieten van een gekoeld drankje met goede muziek op de achtergrond. Dus voor wie Groningen een keer van een ander perspectief wilt bekijken, kunnen wij deze rondvaart zeker aanraden.

Varen door Haarlem

Wij komen bijna aan het einde van onze lijst met de leukste rondvaarten in Nederland, maar een stad die zeker niet mag ontbreken is Haarlem. Wat sommige lezers kunnen beamen, is dat Haarlem veel moois te bieden heeft. Net als veel andere steden in dit artikel is er geen gebrek aan historische en prachtige grachtenpanden, bruggetjes en vele andere bezienswaardigheden. Er zijn verschillende aanbieders waar je terecht kunt voor een rondvaart, maar uit eigen ervaring kunnen wij Smidtje Canal Cruises ten zeerste aanraden. Ze bieden hier twee verschillende rondvaarten aan. Eén duurt 50 minuten en de andere 90 minuten. Op hun website staat duidelijk uitgelegd wat het verschil is en wat je gedurende beide rondvaarten te zien krijgt. Op het moment van schrijven hebben beide rondvaarten hetzelfde prijskaartje van 18,50 euro per ticket.

Vaartocht door Giethoorn

Een lijst met de leukste rondvaarten zou natuurlijk niet compleet zijn zonder het Venetië van Nederland een vermelding te geven. Jaarlijks komen hier vele buitenlandse toeristen op af, maar als je het ons vraagt is het ook voor Nederlanders een leuk uitje. In Giethoorn kun je uiteraard een eigen fluisterbootje huren en lekker het water op gaan, maar er worden ook veel rondvaarten georganiseerd. Je hoeft dan tijdens het varen niet zelf continue met de omgeving bezig te zijn, maar kunt rustig genieten van al het moois dat Giethoorn te bieden heeft. Tijdens zo’n tocht kun je doorgaans een verfrissend drankje nuttigen en luisteren naar een gids die het een en ander over de omgeving zal vertellen. 

Let er wel op dat Giethoorn in de vakantieperiode ontzettend druk zal zijn en wanneer je de mensenmassa wilt vermijden, beter een andere periode kunt kiezen.

Varen door Den Bosch

Hartje Den Bosch is ook een echte aanrader om vanaf het water te ontdekken. Door aan boord te stappen zul je varen langs prachtige plekken van Den Bosch. Voor wie er weleens is geweest, kan beamen dat er voldoende mooie bruggetjes en historische panden in de stad te vinden zijn. Naast prachtige gebouwen en bruggetjes, kun je tijdens de rondvaart ook genieten van het natuurgebied dat rondom Den Bosch is gelegen. Het natuurgebied Het Bossche Broek is zeer mooi en maakt de rondvaart volgens ons echt helemaal compleet. 

Varen op een pannenkoekenboot

Ben je gek op pannenkoeken? Dan kunnen wij een toch op een pannenkoekenboot aanraden. Zo’n tocht duurt doorgaans 75 minuten tot 90 minuten en wordt in verschillende steden aangeboden. Zo kun je onder andere Amsterdam, Rotterdam en Nijmegen vanaf het water bekijken terwijl je onbeperkt pannenkoeken met onder andere spek, ham, jam en stroop kunt eten. Vaak kun je zo’n arrangement boeken met korting. Hiervoor verwijzen we je graag door naar de websites die wij aan het begin van dit artikel hebben besproken. Overigens is een pannenkoekenboot ook zonder korting niet duur en zeker de moeite waard.

Conclusie mooiste rondvaarten in Nederland

Hierboven heb je meerdere mooie en leuke rondvaarten in Nederland voorbij zien komen. Daarnaast zijn er vast en zeker steden en gebieden die volgens sommige lezers een vermelding verdienen, maar helaas konden wij ze hier niet allemaal benoemen. Toch zijn wij van mening dat de rondvaarten hierboven één voor één tot de mooiste rondvaarten van Nederland behoren. Daarnaast kan het zo zijn dat wij deze lijst in de toekomst zullen aanpassen. Verder hebben wij ook meerdere websites benoemd waar regelmatig mooie aanbiedingen te vinden zijn.

Gerelateerde blogs