1.

9.4

2.

9.3

3.

9.1

4.

8.8

5.

8.6

Dit zijn de 10 populairste pretparken van Nederland

leukste pretparken nederland

Wat zijn de leukste pretparken van Nederland? Na het lezen van dit artikel weet je daar het antwoord op. In Nederland vind je tientallen pretparken, waarvan veel ook het hele jaar of een groot gedeelte van het jaar geopend zijn. Wij gingen op zoek naar de tien leukste pretparken van Nederland en hebben hieronder onze bevindingen op een rij gezet. 

Of je nu van snelle achtbanen houdt of bijvoorbeeld liever wilt genieten van het uitzicht in een reuzenrad, bij de pretparken uit dit artikel is er voldoende keuze. Ook zijn er zowel voor jong als oud voldoende leuke attracties te vinden bij deze tien pretparken. Kortom, wij zijn ervan overtuigd dat je door het bezoeken van deze populaire pretparken gegarandeerd een leuk uitje zult beleven.

Waar kun je tickets voor pretparken kopen met korting?

Je kunt uiteraard een toegangskaartje kopen via de officiële website van een pretpark. Voor veel van de pretparken hieronder kun je echter online mooie kortingen vinden. Er zijn namelijk talloze websites online te vinden waar je kunt profiteren van korting op tickets voor pretparken. Voor veel tickets kun je al snel tientallen euro’s besparen wanneer je met het hele gezin een pretpark bezoekt. 

We raden je daarom aan om de volgende websites te bezoeken om te profiteren van korting op tickets voor pretparken:

De Beste Pretpark korting krijg je via DagTickets.nl

Top 10 leukste pretparken van Nederland

In Nederland is er aan keuze geen gebrek als het aankomt op pretparken. Zoals we eerder hebben aangegeven telt Nederland tientallen pretparken en wij hebben hieronder de tien leukste pretparken van Nederland op een rij gezet. Deze lijst is tot stand gekomen op basis van verschillende criteria. Zo zijn wij zelf groot fan van de onderstaande pretparken, maar hebben wij ook de bezoekersaantallen, ervaringen van andere bezoekers en meerdere andere factoren meegenomen in ons besluit. 

#1 De Efteling

Bovenaan onze top 10 leukste pretparken vind je uiteraard De Efteling. Dit pretpark is ook buiten de grenzen bekend en daarom komen jaarlijks veel toeristen een bezoekje brengen aan het pretpark. De Efteling heeft voor ieder wat wils. Zowel voor jong als oud is er voldoende te beleven. Zo kunnen de adrenalinejunkies een ritje maken in de spectaculaire achtbanen, zoals de Python en de Baron 1898, maar zijn er ook rustigere attracties te vinden, zoals de populaire Droomvlucht.  

De Efteling behoort tot de duurdere pretparken van Nederland. Zo variëren de prijzen voor een toeganskaartje van 27 euro per ticket tot 48 euro per ticket. Dit is afhankelijk van de leeftijd van de bezoeker. Echter, op de websites die we hierboven hebben vermeldt, kom je hoogstwaarschijnlijk een mooie aanbieding tegen.

#2 Attractiepark Duinrell

Attractiepark Duinrell is gelegen in Wassenaar en heeft net als De Efteling meer dan genoeg te bieden. Het park is voorzien van talloze spectaculaire attracties, zoals de Falcon en de Mad Mill, maar daarnaast is er ook voor de jongste bezoekers voldoende te beleven. Zo zijn er veel kinderattracties in het pretpark te vinden en ook Wonderland is een echte aanrader voor kinderen. Verder is het Tikibad, dat is gelegen in het park, onder veel Nederlanders wel bekend. Dit zijn slechts enkele van de activiteiten die Attractiepark Duinrell tot één van de leukste pretparken van ons land maken. Door de video hieronder te bekijken kun je ontdekken wat het park nog meer te bieden heeft.

Voor een kaartje voor Duinrell betaal je via de officiële website op het moment van schrijven minimaal 22,50 euro. Dit is echter zonder toegang tot het Tikibad. Ook is het handig om te weten dat de prijs op veel dagen hoger ligt. Echter, net als veel andere populaire pretparken uit dit artikel, hoef je natuurlijk niet de hoofdprijs te betalen. Op websites als Dagtickets, Leukstetickets, Zoweg en Uitjeskrant vind je regelmatig mooie aanbiedingen.  

#3 Walibi Holland

Op de derde plaats in onze lijst met de leukste Nederlandse attractieparken vind je Walibi Holland. Dit park is voornamelijk geschikt voor oudere kinderen (vanaf 6 jaar oud) en volwassenen. De reden hiervoor is dat Walibi Holland bekend is vanwege de vele spannende en snelle achtbanen. Daarnaast zullen veel lezers ook bekend zijn met de evenementen die in het park worden georganiseerd. De bekendste is hoogstwaarschijnlijk Halloween Fright Night, waar jaarlijks vele bezoekers op afkomen en waar ik zelf ook meerdere keren met veel plezier aanwezig ben geweest. Tenslotte willen we de vakantiehuizen aan onze lezers aanraden. Dit zorgt gegarandeerd voor een onvergetelijke tijd.

Een ticket voor Walibi Holland kost anno 2023 maximaal 38 euro. Echter, voor kinderen, senioren en mindervalide worden er andere tarieven gehanteerd. Zo hoeft er voor de jongste bezoekers (tot 5 jaar) 21,50 euro betaald te worden. Daarnaast bieden ze ook familie deals aan, waardoor de prijs per ticket ook goedkoper uitvalt. Tenslotte zijn er ook voor Walibi Holland kortingen online te vinden.

#4 Attractiepark Slagharen

Een attractiepark dat wel geschikt is voor het hele gezin is Attractiepark Slagharen. Attractiepark Slagharen heeft namelijk voor jonge kinderen voldoende leuks te bieden. In het pretpark zijn er meer dan genoeg rustige attracties voor (jonge) kinderen te vinden. Dit betekent overigens niet dat er voor de waaghalzen niets te doen is. Ook voor hen biedt Attractiepark Slagharen veel geschikte attracties. Verder kunnen de bezoekers bij één van de leukste pretparken van Nederland genieten van meerdere voorstellingen. Daarnaast mag een foto met de mascottes, Randy en Rosie, volgens ons ook niet ontbreken tijdens jullie bezoek aan het park. 

Het attractiepark heeft ook een zeer leuk vakantiepark, waar bezoekers een overnachting kunnen boeken. Voor wie enkel het attractiepark wilt bezoeken, moet rekening houden met een prijs tussen de 18,50 euro en 23,50 euro per ticket. Dit is via de officiële website en de prijs is afhankelijk van de dag en de maand waarop je het park wilt bezoeken. Weekenden zijn doorgaans enkele euro’s per ticket duurder. Als laatste willen we je er nogmaals op antenderen om bij de eerder genoemde websites te zoeken naar kortingen.

#5 Madurodam

Madurodam is gelegen in Den Haag en is anders dan de hierboven vermelde parken, maar daardoor niet minder leuk als je het ons vraagt. In Madurodam valt er genoeg te beleven. Uiteraard kun je de belangrijkste plekjes van Nederland in het klein bekijken, zoals het vliegveld Schiphol, de Amsterdamse grachten en nog veel meer. Echter, daarnaast vind je er ook verschillende attracties, speeltuinen en gezellige en lekkere eetgelegenheden. Verder is Madurodam voor alle leeftijden een leuk uitje. Zelfs voor de allerkleinsten is er voldoende te beleven. Hierbij moet je onder andere denken aan de tuin van Nijntje.

Wil je Madurodam een bezoekje brengen? Via de officiële website van het park kun je al een ticket kopen voor 18 euro. Deze prijs geldt wanneer je een specifieke datum kiest. Voor wie een kaartje wilt kopen zonder datum, ligt de prijs wat hoger. Zo’n entreekaartje kost namelijk 23 euro.

#6 Familiepark Drievliet

Een van onze favoriete gezinsvriendelijke attractieparken is Familiepark Drievliet, wat net als Madurodam gelegen is in Den Haag. Zoals je uit de naam al kunt opmaken is het geschikt voor de hele familie. Met talloze speeltoestellen, shows en kindvriendelijke achtbanen, kunnen kinderen zich hier prima de hele dag vermaken. Vooral de leuke shows vind ik een reden om een dagje erop uit te gaan naar Familiepark Drievliet. Ook het spookhuis en de vele andere activiteiten zijn echte aanraders. 

Met korting naar de dierentuin? Bekijk je tickets op Dagtickets.nl

Leukste Dag Uitjes – Ga met het gezin naar de dierentuin met hoge kortingen

Zowel kinderen als volwassenen betalen voor een entreekaartje 28 euro per persoon. Dit is echter wanneer je een kaartje op locatie koopt. Wanneer je het kaartje van tevoren online aanschaft, krijg je 2,50 euro per persoon korting. Verder krijgen senioren (55-plussers ook) korting. Zo kunnen zij al naar binnen voor 21,50 euro. Daarnaast is het aan te raden om te kijken of je goedkopere tickets kunt aanschaffen op de websites die wij aan het begin van dit artikel hebben uitgelicht.

#7 Sprookjeswonderland

Net als Familiepark Drievliet is ook Sprookjeswonderland uiterst geschikt om met jonge kinderen te bezoeken. Het pretpark is gelegen in Enkhuizen en staat zoals je al kunt raden in het teken van sprookjes. Dankzij de vele attracties en activiteiten zullen kinderen hier een onvergetelijke tijd beleven. Daarnaast vinden wij Sprookjeswonderland vooral in de winter een echte aanrader. Gedurende de wintermaanden is namelijk het Sprookjeswinterland geopend. Tijdens deze periode staat het park in het teken van winterse verhalen. Ze zijn overigens niet de hele winter geopend, dus houd daar wel rekening mee. 

In vergelijking met veel andere pretparken uit deze lijst, hanteren ze bij Sprookjeswonderland zeer schappelijke prijzen. Zo kost een kaartje in 2023 ‘slechts’ 14,50 euro via de officiële website en geven zij 1 euro per persoon korting wanneer je ruim van tevoren boekt.

#8 Amusementspark Tivoli

Het einde van onze lijst met de leukste pretparken van Nederland komt in zicht, maar niet voordat we Amusementspark Tivoli een vermelding geven. Het park is gelegen in Berg en Dal en richt zich voornamelijk op kinderen tot 10 jaar oud. Ook de wat oudere kinderen kunnen zich hier prima vermaken, maar wij zijn van mening dat er voor hen leukere pretparken in Nederland zijn. Jonge kinderen kunnen zich onder andere vermaken in ‘t Vliegende Piraatje, de botsboten, de kindvriendelijke achtbanen, het griezelbos, Fun City of de vele andere leuke attracties. De ouders kunnen zien hoe de kinderen genieten via de vele zitgelegenheden.  

Zowel voor kinderen (vanaf 2 jaar) als ouderen geldt er een entreeprijs voor 17,50 euro per persoon. Bezoekers ouder dan 60 jaar hoeven bij Amusementspark Tivoli minder te betalen voor een kaartje. Daarnaast zijn er meerdere websites waar je ongeveer 15 procent korting kunt ontvangen op een toegansbewijs. 

#9 Julianatoren

Waarschijnlijk zijn veel lezers wel bekend met het attractiepark Julianatoren. Het in Apeldoorn gelegen pretpark bestaat namelijk al decennialang en is uiterst geschikt voor kinderen van 2 jaar tot ongeveer 10 jaar oud. In Julianatoren hebben kinderen de keuze uit maar liefst zestig leuke attracties. Daarnaast zijn de vele shows ook een goed tijdverdrijf. Wij kunnen hier moeilijk alle zestig attracties benoemen, maar enkele noemenswaardige attracties zijn onder andere de piratenbootjes, Jul’s Helikopterbaan en de Dino’s Tour. Kortom, genoeg redenen om een keer met de kinderen naar Julianatoren te gaan.

Een entreeticket voor Julianatoren is voor iedereen 27,50 euro per persoon, met uitzondering van kinderen tot en met 1 jaar en voor mindervaliden. Echter, er zijn mogelijkheden om goedkoper naar binnen te kunnen. Een van de manieren is om een toegangskaartje minimaal 7 dagen van tevoren te boeken. Daarnaast worden via diverse websites kaartjes met korting verkocht.

#10 Avonturenpark Hellendoorn

We sluiten onze lijst met de leukste pretparken van Nederland af met Avonturenpark Hellendoorn. Bij Avonturenpark Hellendoorn kunnen kinderen van alle leeftijden zich vermaken in meer dan dertig attracties. Deze attracties variëren van achtbanen tot waterattracties. Het park is voorzien van veel waterattracties en daarom is het zeker aan te raden om hier naartoe te gaan bij mooi weer. Daarnaast bevindt het pretpark zich in een prachtig bos, waar het mogelijk is om te overnachten in één van de vele accommodaties. Zo is het mogelijk om er te kamperen, maar zijn er ook (luxe)apparatement en bungalows beschikbaar.

Wanneer je een bezoek aan Avonturenpark Hellendoorn wilt brengen, raden wij je aan om een ticket op datum te kopen. In dat geval kost het via de officiële website 18,99 euro per persoon. Een zogeheten flex ticket (zonder datum) kost namelijk 29,50 euro per persoon. Daarnaast kun je ook voor dit pretpark kijken of er online een mooie aanbieding te vinden is.

Conclusie leukste pretparken van Nederland

Zoals je hebt kunnen lezen is er aan keuze geen gebrek en we hopen dat je aan de hand van de bovenstaande lijst een onvergetelijke tijd zult beleven bij één (of meerdere) van de pretparken uit dit artikel. Ook willen wij nogmaals benadrukken dat het zeer verstandig is om je tickets voor pretparken met korting te kopen. Dit kun je doen bij de websites die wij aan het begin hebben besproken of soms door enkele dagen of weken te boeken via de officiële website.

Tenslotte willen wij nog vermelden dat het kan zijn dat bepaalde informatie niet meer up-to-date is. Zo kan het zijn dat bijvoorbeeld de prijzen zijn aangepast door het pretpark en wij dit hierboven nog niet hebben aangepast. Wij proberen echter altijd de informatie op onze website zo actueel mogelijk te houden, maar het kan natuurlijk voorkomen dat wij iets over het hoofd hebben gezien. 

Gerelateerde blogs