1.

9.4

2.

9.3

3.

9.1

4.

8.8

5.

8.6

De 8 beste escape rooms in Noord-Brabant

escape room noord brabant

Liefhebbers van escape rooms hebben in Noord-Brabant meer dan genoeg keuze. Het is de provincie met de meeste escape rooms van Nederland. Zo zijn er ongeveer 100 escape rooms te vinden en daarom is het niet vreemd dat er in bijna elke middelgrote tot grote stad er één of meerdere te vinden zijn. Voor dit artikel gingen wij op zoek naar de beste escape rooms in Noord-Brabant en zijn tot de conclusie gekomen dat je de onderstaande acht locaties echt een keer bezocht moet hebben.  

Waar kun je een escaperoom in Noord-Brabant boeken?

Uiteraard kun je een escape room direct boeken bij het betreffende bedrijf. Dit kan via hun website en soms op de locatie zelf. Echter, zoals bij veel uitjes, zijn er online veel websites te vinden waar je kunt profiteren van aantrekkelijke aanbiedingen. Het is niet voor niets dat wij in veel van onze artikelen één of meerdere van zulke websites aanbevelen. Ook voor escape rooms is dat het geval. Daarom willen wij je adviseren om voordat je een escape room gaat boeken, eerst een kijkje neemt op de volgende websites: Leukstetickets.nl en Doenkado.nl.

Op zoek naar een leuke uitje, bijvoorbeeld een Escaperoom? Scoor je korting via LeuksteTickets.nl

Top 8 escape rooms in Noord-Brabant

Met ongeveer 100 escape rooms in Noord-Brabant is er meer dan genoeg keuze. Echter, dit betekent niet dat ze allemaal even leuk zijn. Daarom gingen wij voor je op zoek naar locaties die het bezoeken waard zijn. Dit deden wij onder andere door reviews van deelnemers door te lezen. Ook hebben wij de websites van vele bedrijven bezocht en talloze video’s op YouTube te bekeken. Het kan uiteraard zo zijn dat sommige escape rooms thuishoren in een lijst met de beste escape rooms in Noord-Brabant, maar dat je ze hieronder niet zult tegenkomen. Helaas konden wij ze niet allemaal een vermelding geven. Wat volgens ons in ieder geval vaststaat, is dat de onderstaande acht escape rooms zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Zo zullen de escape rooms voor een onvergetelijke tijd zorgen.

#1 Next Level Escaperoom in Eindhoven

We beginnen onze lijst met de acht beste escape rooms van Noord-Brabant met Next Level Escaperoom. De escape room is gelegen in Eindhoven en geeft bezoekers de ultieme escape-ervaring. Het verhaal gaat over een eigenaar van een oude boerderij die vermist raakt, genaamd John. Er zijn sporen van bloed aangetroffen, maar niemand weet wat er zich heeft afgespeeld. Het is aan jou en je team de taak om uit te vogelen wat er zich heeft afgespeeld. Hiervoor hebben jullie een uur de tijd. 

Daarnaast zijn er nog meer kamers met andere verhalen waaruit je kunt kiezen, maar over “The Suspicious Farmhouse” kwamen wij online veel positieve evaringen tegen. Op Tripadvisor bijvoorbeeld heeft Next Level Escaperoom al ruim 300 reviews gekregen en met een gemiddelde beoordeling van vijf sterren zijn wij niet de enige die vinden dat het tot één van de beste escape rooms van Noord-Brabant behoort.

Wil je dit weekend nog weg? Bekijk de unieke belevenissen op ZoWeg.nl

#2 Escape World in Tilburg (voorheen Locked Escape Rooms)

De volgende escape room in Noord-Brabant die wij kunnen aanraden is Escape World. Je kunt Escape World vinden in Tilburg en de vestiging heeft drie verschillende kamers, met elk een eigen thema. Ongeacht welke kamer je kiest, het is de bedoeling om binnen een uur de oplossing te vinden en zo te kunnen ontsnappen. Dit doe je door logisch na te denken en goed samen te werken met je team. Eén van de kamers die wij uit eigen ervaring kunnen aanraden is de Secret Sister Society, maar ook over de andere kamers kom je online veel positieve beoordelingen tegen.

Online krijgt de escape room veel positieve beoordelingen. Zo heeft het op Tripadvisor een gemiddelde beoordeling van vijf sterren gekregen. Dit was op basis van ongeveer 60 reviews. Op Google hebben al meer dan 200 mensen hun ervaring over het bedrijf gedeeld. En met zoveel reviews en een gemiddelde beoordeling van 4,8 sterren, kun je er wel vanuit gaan dat je hier een onvergetelijke tijd zult beleven.

#3 Kamer 237 in Volkel

Een andere escape room in Noord-Brabant die niet in dit artikel mag ontbreken is kamer 237 in Volkel. Kamer 237 is bekend van tv en winnaar van de titel “Beste uitstapje van Nederland”. Op hun website is te zien dat je de keuze hebt uit drie verschillende kamers, namelijk Kamer 237, De Conciërge en Lost and Found. Afhankelijk van de kamer ben je er maximaal 70 tot 80 minuten mee bezig en ze zijn geschikt voor maximaal 6 personen. 

Naast dat ze de prijs “Beste uitstapje van Nederland” hebben gewonnen, zijn er online ook honderden positieve beoordelingen van bezoekers te vinden. Op Google kregen ze bijvoorbeeld een gemiddelde beoordeling van 4,9 sterren. Dit was op basis van meer dan 400 beoordelingen. Daarnaast krijgen ze ook op websites als Tripadvisor, Escapetalk en Facebook bijna uitsluitend positieve beoordelingen. Kortom, genoeg redenen om een keer binnen te stappen bij Kamer 237 en te ontdekken of jij in staat bent één van mysteries op te lossen.

#4 Escape Room Escape Roosendaal

Bij Escape Room Escape Roosendaal kun je kiezen tussen twee verschillende kamers, namelijk “A job to die for” en “Het beste van de Brabantse Wal”. De kamer “A job to die for” is geschikt voor 4 tot 8 spelers en de kamer “Het beste van de Brabantse Wal” is te doen met 3 tot 6 spelers. Voor beide kamers krijg je maximaal 60 minuten de tijd om het mysterie op te lossen. Op de website van Escape Room Escape Roosendaal kun je meer informatie over de kamers lezen, zoals hoe het is gesteld met de moeilijkheidsgraad en hoe eng en fysiek de kamers zijn.

Net als de andere escape rooms in onze lijst, ontbreekt het online niet aan positieve reviews. Zo hebben op Tripadvisor op het moment van schrijven ruim veertig klanten een beoordeling achtergelaten. Tien klanten gaven het bedrijf 4 sterren (heel goed) en de overige bezoekers gaven het zelfs 5 sterren (uitstekend). Escape Room Escape Roosendaal heeft dus op Tripadvisor geen beoordeling van 3 sterren of lager gekregen.

Nog geen plannen voor je weekendje weg? Een Escaperoom of iets anders, je vind het op DoenKado.nl

#5 Escape the Gate! Gevangenpoort in Bergen op Zoom

Mocht je in de buurt van Bergen op Zoom zijn, dan kunnen wij Escape the Gate! Gevangenpoort aanraden. Je wordt opgesloten en krijgt precies 60 minuten de tijd om het daglicht weer in de ogen te kijken. Samen met je team dien je verschillende leuke raadsels en puzzels over de geschiedenis van de poort en de voormalige bewoners op te lossen. Je team kan bestaan uit 2 tot 5 spelers en zoals we hierboven aangaven krijg je dus 60 minuten de tijd om de escape room op te lossen. Naast het spel, krijg je ook een kwartier voor de speluitleg en een kwartier voor vragen en het laten maken van onstanppingsfoto’s. In totaal ben je er dus ongeveer 90 minuten zoet mee. 

Escape the Gate! Gevangenpoort is nog niet zo vaak beoordeeld als sommige andere escape rooms uit deze lijst, maar toch kwamen we online uitsluitend positieve ervaringen van klanten tegen. Op Tripadvisor kreeg het op basis van ongeveer twintig reviews een gemiddelde beoordeling van 4,5 sterren en op Facebook kregen ze een gemiddelde beoordeling van 5 sterren. Dat was op basis van ongeveer vijftien reviews.

#6 Escape Adventure in Best

Het einde van onze lijst met de beste escape rooms in Noord-Brabant komt in zicht, maar deze lijst zou volgens ons niet compleet zijn zonder Escape Adventure een vermelding te geven. De in Best gelegen escape room biedt vier verschillende kamers, met elk een eigen spannende thema. Zo heb je de keuze uit Captain William Kidd, De Schatkamer van Machu Picchu, The Isle Escape Game en Kapitein Olivier. Op de website van Escape Adventure kun je per kamer alle belangrijke informatie terugvinden, zoals wat de kamer te bieden heeft, voor hoeveel personen het geschikt is en hoeveel het kost om de kamer te huren. 

Wij zijn niet de enige die vinden dat Escape Adventure thuishoort in een lijst met de beste escape rooms in Noord-Brabant. Zo hoef je niet lang te zoeken naar positieve reviews. Op Google heeft het op basis van 45 beoordelingen een gemiddelde beoordeling van 4,6 sterren gekregen en op Tripadvisor heeft het zelfs de maximale gemiddelde beoordeling van vijf sterren gekregen. Dat was wel op basis van ongeveer vijftien reviews. 

#7 Escape Room Veghel

Escape Room Veghel is in 2016 uitgeroepen tot beste Escape Room van Nederland. Alleen daarom al mag het volgens ons niet ontbreken in een lijst met de beste escape rooms van Noord-Brabant. Hier ga je samen met je team terug in de tijd. Om precies te zijn naar 1937 en dien je het mysterie op te lossen. Hiervoor moet je out-of-the-box denken en krijg je daar maximaal een uur de tijd voor. Dit kun je doen met maximaal zeven andere teamleden.

Mocht je nog niet overtuigd zijn om een keer langs te gaan bij Escape Room Veghel, dan doen de vele positieve beoordeling dat hoogstwaarschijnlijk wel. Zo krijgt het op Tripadvisor een gemiddelde beoordeling van 4,5 sterren en op Google 4,6 sterren. Op Google kreeg het dat op basis van meer dan dertig reviews en op Tripadvisor hebben 25 deelnemers hun ervaring gedeeld. 

Op zoek naar een uitje in Nederland? Bekijk de hoge kortingen op Voordeeluitjes.nl

#8 Roomexperience in Geldrop

De laatste escape room die wij hier willen delen kun je bezoeken in Geldrop. Naast de escape room kun je hier ook terecht voor andere activiteiten, zoals lasergamen en het geven van een kinderfeestje. Het is ook een van de weinige locaties waar je een kindvriendelijke escape room kunt vinden. Naast een kinder escape room, heb je ook de keuze uit een familie escape room en een escape room die enkel geschikt is voor volwassenen. Op de website van Roomexperience kun je per kamer lezen wat je staat te wachten.

Roomexperience in Geldrop heeft alleen al op Google en Tripadvisor gezamenlijk meer dan 250 beoordelingen gekregen. Op Tripadvisor heeft het op basis van vijftig beoordelingen een gemiddelde beoordeling gekregen van 4,5 sterren en op Google hebben al meer dan 200 klanten een review achtergelaten. Zij gaven Roomexperience een gemiddelde beoordeling van 4,3 sterren. Dit is iets lager dan de andere escape rooms uit dit artikel, maar nog steeds een zeer ruime voldoende. 

Een extra tips is om te zoeken naar een goede deal. Regelmatig kun je met mooie kortingen terecht bij Roomexperience. Daarom raden we je aan om de websites die wij aan het begin van dit artikel hebben benoemd eens te bezoeken.

Conclusie: beste escape rooms in Noord-Brabant

Zoals je hebt kunnen lezen is er aan keuze geen gebrek. We hopen daarom dat je aan de hand van de bovenstaande lijst een geschikte escape room zult vinden. Hier gaan we eerlijk gezegd wel vanuit. Wij willen overigens deze lijst zo up-to-date mogelijk houden. Echter, het kan natuurlijk voorkomen dat een bedrijf uit deze lijst bijvoorbeeld de tarieven heeft aangepast of zijn deuren permanent heeft moeten sluiten. Wij proberen dit dan zo snel mogelijk in dit artikel aan te passen. Ook zullen wij regelmatig kijken of er escape rooms bij zijn gekomen die het vermelden waard zijn.

Gerelateerde blogs