1.

9.4

2.

9.3

3.

9.1

4.

8.8

5.

8.6

12 kindvriendelijke restaurants met een speeltuin

kindvriendelijke restaurants met speeltuin

Ben je op zoek naar een horecagelegenheid dat geschikt is voor het hele gezin? Dan ben je hier op de juiste plek. In Nederland zijn er veel restaurants of koffietentjes met een leuke speeltuin of speelhoek. Dit kunnen restaurants zijn met een grote buitenspeeltuin, maar ook kleinere restaurants of koffiebars met een speelhoek vind je terug in dit artikel. Zo kun je ook met slecht weer met de kids eropuit. De restaurants hieronder lopen dus nogal uiteen, maar wat ze wel allemaal gemeen hebben, is dat kinderen zich hier prima kunnen vermaken en jij kunt genieten van een goede maaltijd of een lekker drankje.

#1 De Vreemde Vogel in Vlaardingen

We beginnen onze lijst met de leukste kindvriendelijke restaurants met een speeltuin met De Vreemde Vogel. Het restaurant is gelegen in Vlaardingen en is voorzien van een tuincafé en veel speelmogelijkheden. Verder komt je bij De Vreemde Vogel ‘de knutseltantes’ tegen, die maar al te graag de jonge bezoekers van het restaurant bezighouden. Verder kom je in de tuin een XXL-vogelhuis tegen, uiteraard een speeltuin en is het zelfs voorzien van een escape room. 

Belangrijk om te weten is dat De Vreemde Vogel enkel open is in de weekenden, maar wanneer je met groep van meer dan 8 personen komt, je doordeweeks ook welkom bent. Ook in de schoolvakanties is de kans vrij groot dat het restaurant van maandag tot en met vrijdag zijn deuren opent.

Adres: Van Baerlestraat 25, Vlaardingen

#2 De BloteVoetenHut in Brunssum

Het volgende kindvriendelijke restaurant met een speeltuin dat wij met onze lezers willen delen is de BloteVoetenHut. Het restaurant is gelegen in het natuurgebied het BloteVoetenPark. Hier kun je zelf lekker genieten van een lekker drankje op het tuinterras, terwijl de kinderen zich vermaken op het speeltoestel of in de modderkeuken. Daarnaast beschouwen wij de kleinschalige omgeving hier als een groot voordeel. Hierdoor heb je altijd goed overzicht over wat de kinderen aan het doen zijn. 

Daarnaast vinden we het nog belangrijk om te vermelden dat ouders ook met zeer jonge kinderen welkom zijn. Er zijn namelijk diverse toestellen en speelgoed voor peuters beschikbaar. Tenslotte kunnen wij de BloteVoetenHut ook aanraden voor wie op zoek is naar een locatie voor een leuk kinderfeestje. Kinderen kunnen zich hier namelijk niet alleen vermaken op de speeltoestellen, maar er worden ook regelmatig leuke activiteiten georganiseerd. 

Adres: Ganzepool 15, 6443 WZ Brunssum

#3 Familierestaurant Charlie in Schaijk

Het familierestaurant Charlie in Schaijk is niet alleen leuk voor de kids, maar dit restaurant is ook uiterst geschikt voor volwassenen. De kinderen kunnen zich vermaken in het indoor speelbos, waterparken of door deel te nemen aan de verschillende activiteiten. Er zijn verschillende dagen waarop het team van het restaurant speciale middagen organiseert. Zo kunnen wij onze lezers aanraden om een keer langs te gaan op Woodland Wednesday of Forest Fairy Friday.  

Zoals we aangaven is Familierestaurant Charlie niet alleen leuk voor de kinderen, want de volwassenen kunnen hier namelijk genieten van verschillende lekkere drankjes en goed eten. Het is niet voor niets dat het internet vol staat met positieve beoordelingen en deze reviews hebben niet alleen betrekking op de speelmogelijkheden voor kinderen, maar ook op het eten en drinken.

Adres: Hermanusweg 4, 5374 RV Schaijk 

#4 De Hompesche Molen in Stevensweert

De Hompesche Molen is gelegen aan de Molenplas in Stevensweert. Molenplas is als je het ons vraagt één van de mooiste Maasplassen van Zuidelijkste gelegen provincie van ons land. Bij De Hompesche Molen ben je aan het juiste adres voor een middagje weg met de kids. De kinderen hebben hier namelijk meer dan genoeg mogelijkheden om lekker te spelen, terwijl jij zowel op het terras als binnen in de boerenschuur kunt genieten van een goed kopje koffie. Ook is de Limburgse Vlaai hier een echte aanrader en ook voor een goede lunch, een lekker diner of een borrelhapje ben je bij De Hompesche Molen aan het juiste adres.

Verder hebben ze voor de jongere bezoekers van het restaurant een speciaal kindermenu samengesteld. Op dit menu vind je onder andere lekkere soepjes, een kindertosti en snacks zoals frikandellen, kroketten en kipnuggets. Kortom, voor ons genoeg redenen om De Hompesche Molen in Stevensweert toe te voegen aan onze lijst met de leukste kindvriendelijke restaurants met een speeltuin in Nederland.

Adres: Molendijk 6, 6107 AA Stevensweert

#5 Molen De Zwaluw in Kesteren

Deze lijst zou volgens ons niet compleet zonder Molen De Zwaluw in Kesteren een vermelding te geven. Bij Molen De Zwaluw kijken niet alleen de kinderen hun ogen uit, maar ook volwassenen zullen hier genieten van de stijlvolle inrichting en de mooie entree. Echter, wij zouden dit restaurant natuurlijk niet toevoegen aan de leukste kindvriendelijke restaurants als er niet voldoende te doen is voor kinderen. Bij Molen De Zwaluw kunnen kinderen zich onder andere vermaken op het springkussen, in de vintage autootjes of op de grote schommel. Verder zijn er nog meer leuke toestellen te vinden, maar daarvoor verwijzen we je graag naar de website van het restaurant of je kunt dit ontdekken door simpelweg het restaurant een bezoekje te brengen.

Adres: Batterijenweg 19C, 4041 DA Kesteren

#6 Aan de Meule in Beek

We zijn halverwege onze lijst gekomen met de leukste kindvriendelijke restaurants dat Nederland te bieden heeft en op de zesde plek vind je het restaurant Aan de Meule. Het restaurant is gelegen in Beek en heeft voldoende leuks te bieden voor kinderen van verschillende leeftijden. Dit is een fijne plek om lekker met het gezin te vertoeven. Zo kan dit op het grote terras naast de speeltuin, maar kun je ook binnen in het restaurant plaatsnemen, waar je wordt omgeven door een mooie moderne inrichting met onder andere olijfbomen.

Mocht je overigens op zoek zijn naar een goede locatie voor een kinderfeestje, ook dan kunnen wij Aan de Meule aanraden. Kinderen kunnen zich hier uiteraard uren vermaken in de speeltuin, maar daarnaast kunnen ze ook kiezen uit een uitgebreide kinderkaart. Op het kindermenu vind je onder andere frietjes met snacks, kinderspaghetti, hamburgers en nog veel meer. Kortom, mocht je in de buurt van Beek zijn, dan is het zeker de moeite waard om een keer langs te gaan bij Aan de Meule.

Adres: Schimmerterweg 17, 6191 PV Beek

#7 Dennenlucht in Breda

Dennenlucht is eigenlijk een pannenkoekenhuis, maar het menu bestaat uit veel meer dan alleen maar pannenkoeken. Het restaurant is gelegen in Breda en voor kinderen heeft het zowel binnen als buiten voldoende leuks te bieden. Daarom is restaurant Dennenlucht ook bij slecht weer een echte aanrader. Echter, onze voorkeur gaat uit om langs te gaan bij Dennenlucht wanneer het lekker weer is. Het is gelegen aan de rand van het Mastbos en daarom is het zeer goed te combineren met een boswandeling. 

Adres: Heistraat 15, 4836 BE Breda

#8 De Dwaze Herder in Maastricht

We blijven nog even in het zuiden van Nederland, want het volgende kindvriendelijke restaurant met een speeltuin dat wij aan onze lezers willen aanraden is De Dwaze Herder in Maastricht. Het restaurant is gemakkelijk te bereiken, want het is direct langs de A2 bij Maastricht gelegen (afslag Gronsveld). Je kunt er terecht voor lekkere drankjes, broodjes en andere gerechten. Daarnaast heeft De Dwaze Herder net als veel andere restaurants uit onze lijst een menu opgesteld dat speciaal voor jonge bezoekers geschikt is. Naast lekker eten, is het voor de kids belangrijk om te weten wat er allemaal te doen is. Zo kunnen kinderen naast lekker eten, zich vermaken in een binnenspeeltuin, buitenspeeltuin of op de kinderboerderij. Verder is er ook een parkje met een springkasteel aanwezig, dus de kans dat de kinderen zich hier zullen vervelen, schatten wij zeer klein.

Adres: Slakweg 5, 6228 NB Maastricht

#9 Villa Kanjel in Maastricht

Ouders in Maastricht hebben geluk, want naast De Dwaze Herder kunnen zij ook met de kids eropuit bij Villa Kanjel. Op de website van het restaurant kom je naast enkele foto’s en het menu niet al te veel informatie tegen. Echter, zowel de foto’s van de speeltoestellen en het menu zijn al genoeg redenen om hier een keer langs te gaan. Daarnaast krijgen ze op websites als Facebook, Tripadvisor en TheFork meer dan genoeg positieve reviews. Ook op hun social media kanalen kun je een beter beeld krijgen van wat je hier te wachten staat. Hier vind je onder andere foto’s van de buitenspeeltuin van het restaurant.

Adres: Meerssenerweg 1, 6222 AE Maastricht

#10 Haarlemmer Kweektuin in Haarlem

Als je het ons vraagt, heeft de Haarlemmer Kweektuin de leukste natuurspeeltuin uit de omgeving. Bij het restaurant kun je genieten van een lekker drankje, terwijl de kinderen kunnen spelen in de grote natuurspeeltuin. Verder is het zeker de moeite waard om te wandelen door de omgeving. Hier zijn veel mooie planten en bloemen te vinden en ook worden er regelmatig leuke activiteiten georganiseerd voor zowel jong als oud. Tenslotte willen we nog de fijne mooie meubels waar je op kunt vertoeven vermelden. Hier kun je makkelijk enkele uren genieten van een goed kopje koffie terwijl de kids zich in de buitenlucht vermaken.

En mocht je nog niet overtuigd zijn om een keer langs te gaan bij Haarlemmer Kweektuin, dan doen de beoordelingen die het heeft gekregen dat hoogstwaarschijnlijk wel. Zo heeft het op Google al meer dan 800 beoordelingen gekregen en met een gemiddelde beoordeling van 4,5 sterren kun je ervan uitgaan dat het met de kwaliteit hier wel goed zit. 

Adres: Kleverlaan 9, 2023 JC Haarlem

#11 Berghotel Vue in Berg en Terblijt

Je bent hierboven al heel wat leuke kindvriendelijke restaurants met een speeltuin tegengekomen, maar een restaurant dat volgens ons ook niet mag ontbreken is Berghotel Vue in Berg en Terblijt. Het hotel heeft een zeer gezellig en goed restaurant, waar je het hele jaar door met de kids naartoe kunt gaan en genieten van een lekkere Limburgse vlaai. Bij mooi weer kun je op het terras vertoeven, terwijl je ziet hoe de kinderen zich in de grote speeltuin vermaken. De speeltuin is onder andere voorzien van meerdere glijbanen, boomhutten en een zeer grote schommel. 

Naast de vele speelmogelijkheden die hier te vinden zijn, mag volgens ons een wandel- of fietstocht door de omgeving ook niet ontbreken. Het hotel is namelijk gelegen in het natuurgebied Ingendael, waar meer dan genoeg mooie bomen, planten en dieren te vinden zijn. Er zijn meerdere mooie routes in de omgeving waaruit je kunt kiezen en het personeel van het hotel zal je hier maar al te graag bij helpen.

Adres: Wolfsdriesweg 7, 6325 PM Berg en Terblijt

#12 Pand Pannenkoek in Schalkwijk

We zijn aan het einde van onze lijst met de leukste kindvriendelijke restaurants van Nederland gekomen en wij willen deze lijst afsluiten met Pand Pannenkoek in Schalkwijk. Met een bezoekje aan een pannenkoekhuis maak je kinderen over het algemeen al blij, maar wanneer er daarnaast nog een grote speeltuin bij zit, kan het geluk helemaal niet meer op. Bij Pand Pannenkoek vind je onder andere een caravan, auto, trekker en een boot waar de kinderen zich op kunnen vermaken. Daarnaast heerst er bij het restaurant een zeer prettige en relaxte sfeer, waardoor jij ook even helemaal tot rust komt.

Adres: Provincialeweg 1, 3998 JE Schalkwijk

Conclusie: kindvriendelijke restaurants met speeltuin 

Hierboven heb je kunnen lezen wat volgens ons de leukste kindvriendelijke restaurants met een speeltuin van Nederland zijn. Hoogstwaarschijnlijk zullen wij noemenswaardige restaurants vergeten zijn te vermelden, maar helaas kunnen wij niet alle leuke kindvriendelijke restaurants met een speeltuin een vermelding geven. Echter, wij zullen wel met enige regelmaat kijken of deze lijst nog wel up-to-date is. Er komen bijvoorbeeld regelmatig nieuwe restaurants bij en ook kan het zo zijn dat een restaurant haar deuren heeft moet sluiten of dat een restaurant een nieuwe eigenaar heeft gekregen en de sfeer in het restaurant is veranderd. Mocht dit het geval zijn, dan zullen wij dit artikel van nieuwe informatie voorzien.

Gerelateerde blogs