1.

9.4

2.

9.3

3.

9.1

4.

8.8

5.

8.6

Top 11 leukste dierentuinen van Nederland

leukste dierentuinen nederland

Een dagje naar de dierentuin beschouwen wij zelf als een van de leukste uitjes om met het hele gezin te doen. Een dagje naar de dierentuin zal veel indruk op de kinderen maken en gelukkig heb je in Nederland meer dan genoeg leuke plekken waar jullie dieren kunnen bewonderen. Overigens is dit niet alleen voor kinderen een leuk uitje, maar ook voor volwassenen is het zeker de moeite waard om zo nu en dan een van de parken uit dit artikel een bezoekje te brengen. 

Voor dit artikel zijn wij op zoek gegaan naar de leukste dierentuinen van Nederland en wij zijn tot de conclusie gekomen dat de elf dierentuinen uit dit artikel tot de beste dierentuinen van Nederland behoren. Waarschijnlijk zijn de meeste lezers wel bekend met parken als Artis en Safaripark Beekse Bergen, maar er zijn nog veel meer dierentuinen in Nederland die voor een onvergetelijk dagje uit zullen zorgen.

Waar kun je kaartjes voor de dierentuin kopen met korting?

Toegangskaartjes voor de dierentuinen hieronder kun je op locatie kopen of via hun officiële website. Echter, zoals sommige lezers misschien al weten is dat er online regelmatig mooie deals te vinden zijn voor een dagje naar de dierentuin. Daarom adviseren we je altijd om de volgende vijf websites te bezoeken voordat je tickets voor een dierentuin koopt: Dagtickets.nl, Leukstetickets.nl, Doenkado.nl, Zoweg.nl en Uitjeskrant.nl. Op het moment van schrijven zien we dat er bij meerdere parken kortingen tot meer dan 30% worden gegeven.

Met korting naar de dierentuin? Bekijk je tickets op Dagtickets.nl

Leukste Dag Uitjes – Ga met het gezin naar de dierentuin met hoge kortingen

Ontdek de deals voor dierentuinen bij Dagtickets.nl

Bekijk de kortingen voor dierentuinen bij Leukstetickets.nl

Bekijk alle deals voor dierentuinen bij Doenkado.nl

Profiteer van kortingen voor dierentuinen bij Zoweg.nl

Ontdek alle aanbiedingen voor dierentuinen bij Uitjeskrant.nl

De 11 leukste dierentuinen in Nederland

In Nederland kun je tientallen dierentuinen bezoeken. Wij hebben ons best gedaan om de leukste dierentuinen van Nederland voor je op een rij te zetten. Tijdens ons onderzoek hebben wij rekening gehouden met meerdere criteria, waarvan beoordelingen van bezoekers er één van was. Ook wilden wij enkele minder bekende dierentuinen aan dit artikel toevoegen. 

Dierentuin ARTIS in Amsterdam

We beginnen onze lijst met leukste dierentuinen van Nederland met de bekendste, namelijk ARTIS. Je kunt ARTIS vinden in onze hoofdstad en is op loopafstand van Amsterdam Centraal. Daarom is het ideaal om te combineren met bijvoorbeeld een rondvaart door Amsterdam. In de dierentuinen kun je meer dan 700 diersoorten bewonderen en ook zijn er talloze boomsoorten, planten en bloemen te vinden. Deze staan in de lente in bloei en daarom is dit de beste periode om ze te bewonderen. Enkele van de dieren die je hier tegenkomt zijn olifanten, giraffen, apen, vissen, vogels en nog veel meer. 

Voor een toegangskaartje betaal je op locatie 27,50 euro en via de officiële website van ARTIS worden de kaartjes verkocht voor 25 euro. Deze prijzen gelden voor bezoekers vanaf 13 jaar en ouder. Studenten krijgen echter korting en kunnen de dierentuin al bezoeken vanaf 21 euro. Ook kom je vaak op de vijf websites die wij aan het begin van dit artikel hebben benoemd regelmatig mooie aanbiedingen tegen.

Adres: Plantage Kerklaan 38-40, 1018 CZ Amsterdam

Met de familie naar een dierentuin? Scoor korting via Zoweg.nl

Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek

Net als ARTIS behoort Safaripark Beekse Bergen tot één van de populairste en leukste dierentuinen van Nederland. Safaripark Beekse Bergen is in veel opzichten anders dan de meeste andere dierentuinen die wij in dit artikel zullen benoemen, maar ook hier kun je mooie dieren spotten.

En zoals je uit de naam van het park al kunt opmaken, zul je hier dieren tegenkomen die je normaal gesproken tijdens een safari zult zien. Hierbij moet je denken aan buffels, leeuwen, luipaarden, neushoorns en olifanten. Verder is de kanosafari een echte must wanneer je besluit om een bezoek te brengen aan Safaripark Beekse Bergen. En naast variëteit aan dieren die je hier kunt vinden, is er ook geen gebrek aan leuke speeltoestellen voor kinderen. Zo kunnen kinderen zich hier onder andere vermaken in het Speelland. Handig om te weten is dat je met een normaal ticket geen toegang tot het Speelland hebt. Hiervoor dien je dus een combiticket voor aan te schaffen.

De prijzen voor Safaripark Beekse Bergen verschillen nogal, maar de prijs voor bezoekers vanaf 10 jaar oud ligt het rond de 26 euro. Dit is onder andere afhankelijk van de periode wanneer je het park wilt bezoeken. Daarnaast krijgen jongere bezoekers korting en wanneer je zowel het park als het Speelland wilt bezoeken, dan ligt de prijs rond de 33 euro. Tenslotte is het ook mogelijk om te kiezen voor een overnachting op het Safari Resort. Dit is zeker een aanrader.

Adres: Beekse Bergen 1, 5081 NJ Hilvarenbeek

Wildlands Adventure Zoo in Emmen

Ook Wildlands Adventure Zoo in Emmen beschouwen wij als één van de leukste dierentuinen van Nederland en kunnen het daarom aanraden aan alle bezoekers van Leukedaguitjes.nl. Wildlands Adventure Zoo  is een leuk park dat is onderverdeeld in vier verschillende gebieden: Animazia, Jungola, Nortica en Serenga. Al deze vier gebieden hebben zo hun eigen diersoorten. Enkele van de dieren die je in Wildlands Adventure Zoo kunt bewonderen zijn vogels, ijsberen, leeuwen, schildpadden en nog veel meer. Mocht je alle dieren willen bekijken, dan ben je daar wel een dagje zoet mee. En mochten de kinderen genoeg dieren gezien hebben, dan zijn er ook bij dit park meer dan genoeg mogelijkheden om lekker in de buitenlucht te spelen.

De toegangsprijzen voor Wildlands Adventure Zoo zijn ongeveer gelijk aan Safaripark Beekse Bergen en ARTIS. Echter, de jongere en oudere bezoekers kunnen profiteren van kortingen. Zo kost een standaard ticket online 26,50 euro en aan de kassa 28,50 euro. Deze prijzen gelden voor alle bezoekers van 10 jaar tot en met 64 jaar. Bezoekers ouder dan 64 jaar hoeven aan de kassa 27 euro te betalen en online gelden dezelfde prijzen als voor de bezoekers vanaf 10 jaar tot en met 64 jaar. Net als 65-plussers mogen mindervaliden voor 27 euro naar binnen. Verder mogen bezoekers tot en met 2 jaar gratis naar binnen en kinderen vanaf 2 jaar tot en met 9 jaar kunnen het park bezoeken voor 23,50 euro per persoon.

Adres: Raadhuisplein 99, 7811 AP Emmen

Psst, met korting naar een dierentuin? Neem een kijkje op Ticketoo.nl

Ouwehands Dierenpark in Rhenen

Ouwehands Dierenpark vierde enkele jaren geleden zijn honderdjarig bestaan en is anno 2023 één van de leukste en bekendste dierentuinen van Nederland. De in 1919 opgerichte dierentuin begon als een houderij voor verschillende kippenrassen, maar is door de jaren heen uitgegroeid tot veel meer dan dat. Tegenwoordig kom je er allerlei soorten dieren tegen en is het er zowel voor jong als oud ontzettend leuk. Wat ook leuk is om te weten is dat het de enige dierentuin in Europa is met een berenbos. Het berenbos is ongeveer twee hectare groot en is het leefgebied van meerdere mooie bruine beren.

Daarnaast ontbreekt het hier ook niet aan horecagelegenheden en speelmogelijkheden. Zo is het voor kinderen mogelijk om hier lekker te klauteren in de grootste overdekte speeljungle van Europa.

Bij Ouwehands Dierenpark kunnen bezoekers ouder dan 10 jaar naar binnen voor 28,50 euro en voor kinderen vanaf 3 jaar tot 9 jaar hoeft er 25,50 euro voor een ticket betaald te worden. De jongste bezoekers (jonger dan 3 jaar) mogen gratis mee naar binnen. Verder zijn honden ook welkom bij Ouwehands Dierenpark, maar dient het baasje wel 5,50 euro af te rekenen voor een hondenticket. Echter, wij willen onze lezers er nogmaals op attenderen dat er online veel kortingen worden gegeven op tickets van Ouwehands Dierenpark en de andere dierentuinen uit dit artikel. 

Adres: Grebbeweg 111, 3911 AV Rhenen

Apenheul in Apeldoorn

De volgende dierentuin die je volgens ons echt een keer bezocht moet hebben is Apenheul. Apenheul is gelegen in Apeldoorn en zoals je uit de naam al kunt opmaken kun je hier lekker op je gemak aapjes gaan kijken. Apen zijn ontzettend leuke en vaak grappige dieren en hier kom je ze in allerlei soorten en maten tegen. Van kleine schattige babyaapjes tot grappige, gekke grotere apen, je vindt het allemaal bij Apenheul. Het leuke is dat je er vrij rond kunt lopen en de kans dat er een aapje op je schouder komt zitten redelijk groot is. Daarnaast zullen de medewerkers van het park een aantal keren per dag de apen eten geven en het is als bezoekers ontzettend leuk om te kijken naar hoe de apen gevoerd worden. Verder geven de begeleiders uitleg en zullen al jullie apenvragen beantwoord worden. 

Het park is niet het hele jaar geopend, maar van april tot en met oktober ben je er van harte welkom. Verder is het park goedkoper dan de hierboven genoemde dierentuinen. Zo mogen bezoekers ouder dan 13 jaar naar binnen voor 19 euro per persoon. Let er wel op dat de tickets sommige dagen wat duurder zijn. Daarnaast hoeft er voor een kind van 3 jaar tot en met 12 jaar 15 euro voor een ticket betaald te worden en de allerjongste bezoekers mogen gratis mee naar binnen. Tenslotte is het handig om te weten dat je voor 10 euro extra per ticket een rondleiding door een begeleider van het park krijgt.

Adres: J.C. Wilslaan 21, 7313 HK Apeldoorn

Ga eropuit, op naar de dierentuin! Koop je tickets via DoenKado.nl

Burgers’ Zoo in Arnhem

De volgende noemenswaardige dierentuin is Burgers’ Zoo in Arnhem. Net als de andere parken uit onze lijst is ook hier voldoende te beleven. Het heeft een oppervlakte van meer dan 40 hectare, dus het zal waarschijnlijk niet als een verrassing komen als we je vertellen dat je hier gemakkelijk een hele dag door kan brengen. Zo kun je bij Burgers’ Zoo onder de vissen lopen door het Oceanium, een variëteit aan exotische dieren ontdekken of binnenstappen in de grootste vlinderzaal van Europa.  Verder is het handig om te weten dat de dierentuin bestaat uit verschillende delen. Elk deel in het park huisvest dieren die in een bepaalde leefomgeving thuishoren. Zo bestaat Burgers’ Zoo uit een safari-gedeelte, een zee-gedeelte, bush-gedeelte en een woestijn-gedeelte.

Tenslotte willen we de gezellige en leuke horecagelegenheden nog toelichten. In het park kun je verschillende internationale keukens ontdekken en mocht de kinderen genoeg dieren hebben gezien, dan is het tijd om lekker te spelen in de grote speeltuin.   

Wil je een keer langs bij één van de leukste dierentuinen van Nederland? Bij Burgers’ Zoo betaal je voor een standaard toegangskaartje 26,50 euro. Deze prijs geldt voor alle bezoekers ouder dan 9 jaar. Bezoekers vanaf 4 jaar tot 9 jaar mogen naar binnen voor 24 euro en voor de jongste bezoekers hoeft er geen entreekosten betaald te worden.

Adres: Antoon van Hooffplein 1, 6816 SH Arnhem

Diergaarde Blijdorp in Rotterdam

Diergaarde Blijdorp is naast een van de leukste dierentuinen van Nederland, ook een van de oudste. Het park bestaat al ruim 150 jaar en het is de huisvesting van talloze dieren, die in verschillende nagebootste natuurlijke leefomgevingen verblijven. Eén daarvan is het Oceanium, een grote onderwaterwereld. In het Oceanium vind je talloze vissen, schildpadden en andere onderwaterdieren. Deze kun je bekijken door een glazen koepel. Verder worden er bij Diergaarde Blijdorp verschillende leuke en leerzame kinderactiviteiten georganiseerd. Op deze manier kunnen kinderen zich vermaken terwijl ze ook het een en ander leren over de dieren.  

Bij Diergaarde Blijdorp betaal je voor een toegangskaartje maximaal 27 euro. Dit is wanneer je een kaartje koopt aan de kassa en ouder bent dan 12 jaar. Wanneer je een kaartje van tevoren besteld, ontvang je 2 euro korting en kost het ticket dus 25 euro. Verder krijgen kinderen vanaf 3 jaar tot 12 jaar ook korting en mogen zij naar binnen voor 20 euro of 22 euro. Dit is afhankelijk of je het kaartje aan de kassa aanschaft of online via de website. Verder mogen bezoekers onder de 3 jaar gratis mee naar binnen en begeleiders van gehandicapte personen hoeven 17,50 euro af te rekenen. 

Adres: Blijdorplaan 8, 3041 JG Rotterdam

SEA LIFE Scheveningen 

We blijven nog even in Zuid-Holland, want het volgende uitje dat we willen uitlichten is SEA LIFE. SEA LIFE is gelegen in Scheveningen en geeft je de mogelijkheid om de prachtige en fascinerende onderwaterwereld te ontdekken. Enkele leuke feitjes van SEA LIFE is dat er meer dan 100 verschillende zeedieren leven, verdeeld over 50 aquaria en al deze aquaria bij elkaar zijn voorzien van 180.000 liter water. Tijdens je bezoek aan SEA LIFE kom je onder andere talloze haaien, schildpadden, zeesterren en vele andere dieren tegen. 

Een toegangskaartje voor SEA LIFE kost 23 euro, maar bezoekers jonger dan 3 jaar mogen gratis mee naar binnen. Echter, op sommige dagen krijg je via de officiële website korting en kun je een ticket aanschaffen voor 19 euro. Daarnaast wordt er via de website van het park ook een combideal aangeboden. Voor 30,50 euro mag je namelijk zowel naar SEA LIFE als naar Legoland. Tenslotte is het handig om te weten dat er verschillende websites zijn waar je behoorlijk wat kunt besparen op je toegangskaartjes. Kijk daarom voordat je boekt op de vijf websites die je aan het begin van dit artikel bent tegengekomen.

Adres: Strandweg 13, 2586 JK Den Haag

Dolfinarium in Harderwijk

SEA LIFE Scheveningen is niet het enige park waar je terecht kunt voor het bewonderen van zeedieren. Ook bij Dolfinarium in Harderwijk ben je daarvoor aan het juiste adres. Toch verschillen de parken nogal met elkaar. Zo ligt de focus bij Dolfinarium meer op het bijwonen van verschillende shows. Naast het volgen van meerdere shows, zijn er ook andere activiteiten die je hier kunt doen. De leukste activiteit is volgens ons toch wel het ontbijten met de dolfijnen. Ook zijn er een strandje en meerdere speeltuinen aanwezig. 

Net als bij de meeste dierenparken uit dit artikel, geldt ook bij Dolfinarium dat je goedkoper uit bent als je jouw toegangsticket vooraf via de website aanschaft. Zo kost een ticket aan de kassa 29 euro, maar via de website kun je het al aanschaffen voor 21,50 euro. Hiervoor dien je wel een datum op te geven. Wil je een ticket via de website kopen zonder een vaste datum, dan betaal je daar 24 euro voor. Daarnaast bieden ze het interactieve programma “dichterbij de dieren” aan, waarbij je voor 99 euro met de dolfijnen het water in mag.

Adres: ZuiderzeeBoulevard 22, 3841 WB Harderwijk

Eekhoorn Experience in Etten-Leur

Eekhoorn Experience is gelegen in Etten-Leur en zal onder de meeste lezers van Leukedaguitjes.nl minder bekend zijn dan veel andere vermeldingen. Toch vinden wij dat het thuishoort in een lijst met de leukste dierentuinen van Nederland. Eekhoorn Experience is een 10 duizend vierkante meter grote bamboetuin en is de verblijfplaats van 15 soorten eekhoorns. Wat Eekhoorn Experience zo ontzettend leuk maakt, is dat kinderen hier de eekhoorns mogen voeren. Op het park zijn namelijk meerdere automaten aanwezig, waar je voor slechts 50 cent onder andere een handje noten, rozenbottels of zonnebloempitten kunt kopen. Voor 2 euro krijg je zelfs een bol gemixt voedsel. De schattige diertjes in het park komen vervolgens maar al te graag naar je toe om gevoerd te worden.

Dit is natuurlijk ontzettend leuk, maar wat ook erg leuk is, is dat er geen entreekosten worden gehanteerd. Je kunt er dus gratis naar toe en alleen wanneer je de eekhoorns wilt voeren, dien je een klein bedrag te betalen. Wij zien dit als een kleine bijdrage zodat het park goed onderhouden kan worden.

Adres: Bredaseweg 287, 4872 LA Etten-Leur

GaiaZoo in Kerkrade

We sluiten onze lijst met de leukste dierentuinen van Nederland af met het in Kerkrade gelegen GaiaZoo. Net als Eekhoorn Experience is GaiaZoo niet de bekendste dierentuin uit onze lijst. Echter, het park is zeker de moeite waard om te bezoeken en het heeft niet voor niets een prijs gewonnen. Tijdens je bezoek aan GaiaZoo bevind je je in een omgeving met ruim honderd verschillende diersoorten. De dieren bevinden zich hier in een opgezet natuurgebied dat past bij hun natuurlijke leefomgeving. Daarnaast vinden wij DinoDome noemenswaardig. Dit is één van de grootste online binnenspeeltuinen van Europa en alleen hier kunnen kinderen zich al met gemak uren vermaken. DinoDome is onderdeel van GaiaZoo.

Bij GaiaZoo hanteren ze meerdere tarieven. Voor bezoekers vanaf 10 jaar kost een bezoek aan het park 22 euro en voor bezoekers vanaf 3 jaar tot en met 9 jaar kost het 18 euro. De allerjongste bezoekers mogen hier gratis naar binnen. Daarnaast kost een parkeerticket 8,50 euro. Dit zijn de prijzen voor het boeken via de website. Aan de kassa betaal je ongeveer 3 euro meer per ticket.

Adres: Gaiaboulevard 1, 6468 PH Kerkrade

Conclusie: leukste dierentuinen van Nederland

Een dagje naar de dierentuin is een ontzettend leuk uitje en zoals je hierboven hebt kunnen lezen is er aan keuze geen gebrek. We hopen dat je daarom wat aan onze lijst hebt gehad en een dierentuin zult vinden die zal zorgen voor een gezellig en leuk dagje uit. Verder willen wij dit artikel afsluiten met de tip om altijd te zoeken naar kortingen voor dierentuinen. Dit kan via de vijf websites die wij aan het begin van dit artikel hebben besproken. 

Gerelateerde blogs